38 de români evacuați din Israel au ajuns în România via Egipt și Bulgaria - MAE anunță detalii noi.

38 de români evacuați din Israel au ajuns în România via Egipt și Bulgaria - MAE anunță detalii noi.Sursa poza: biziday

Ieri, Ministerul Afacerilor Externe al României a finalizat cu succes repatrierea a 38 de cetățeni români din Israel, în contextul tensiunilor recente din regiune.

Ministerul a organizat o celulă de criză ca urmare a escaladării conflictului aerian dintre Israel și Iran, care a început săptămâna trecută. După ce au fost cazați temporar în Israel, românii au fost transportați cu autocarul la granița cu Egiptul. De acolo, un zbor organizat de autoritățile bulgare i-a dus până la Sofia, de unde au fost aduși în București tot cu autocarul.

În plus față de cei 38 de cetățeni care s-au întors, alți doi și-au continuat călătoria spre alte destinații, conform comunicatului oferit de minister.

MAE rămâne în contact constant cu autoritățile din Israel și Cisiordania, precum și cu cetățenii români aflați în zonă. Scopul este de a găsi cele mai bune și sigure modalități de a-i aduce înapoi în țară, în funcție de evoluția situației din teren.

Această acțiune reflectă angajamentul MAE de a asigura siguranța cetățenilor săi, indiferent de locație, și de a coordona răspunsuri rapide în situații de criză.


Marele Cercetător

Marele Cercetător, recunoscut pentru capacitatea sa de a transforma cele mai complicate teorii într-un spectacol de comedie, este un autor celebru care face știința accesibilă și amuzantă pentru toată lumea. Cu un halat de laborator plin de pete de diverse culori și ochelari care mereu cad de pe nas, el reușește să explice legile fizicii prin experimente nebunești și glume spumoase. Fiecare carte a sa este un amalgam de ecuații și râsete, cu pagini pline de anecdote despre eșecurile sale amuzante în laborator și descoperirile accidentale. Marele Cercetător este cunoscut pentru invențiile sale trăsnite, cum ar fi "Robotul care dansează" și "Formula secretă a glumei perfecte. Cu o minte briliantă și un simț al umorului de neegalat, el demonstrează că știința poate fi nu doar educativă, ci și extrem de distractivă. Marele Cercetător este, fără îndoială, geniul hilar al lumii științifice!"