A doua ediție a conferinței Learning Tapestry aduce la București peste 300 de experți în leadership, strategie și educație pentru un viitor adaptabil.
Sursa poza: romania-insider
Cea de-a doua ediție a Conferinței Learning Tapestry va avea loc la București, la Hotelul Radisson Blu, pe 14 mai, reunind experți mondiali în psihologie, strategie de afaceri, educație și leadership. Evenimentul își propune să dezbată modalități de a crea un sistem educațional care să pregătească tinerii să se adapteze, să se reinventeze și să prospere într-o societate în continuă schimbare și un viitor incert, în care inteligența artificială transformă locurile de muncă mai rapid decât pot reacționa instituțiile educaționale, iar abilitățile învățate devin rapid perimate.
„Schimbările recente din România și din întreaga lume - de la peisaje politice în schimbare la incertitudini tot mai mari - ne amintesc că traversăm o perioadă de transformare rapidă. Acestea nu sunt evenimente izolate, ci reflectă schimbări globale mai profunde. Într-o lume în care certitudinile vechi dispar, copiii noștri vor avea nevoie de mai mult decât cunoștințe — vor avea nevoie de adaptabilitate, inteligență emoțională și gândire critică pentru a reuși. De aceea, Verita International School găzduiește Conferința Learning Tapestry: pentru a găsi o cale dincolo de modelele vechi de educație care nu mai servesc realităților secolului 21”, explică Richard Joannides, fondator al Verita International School și co-fondator al Fundației Verita.
Conferința care redefinește educația
Organizată de Fundația Verita și Verita International School, conferința va atrage peste 300 de lideri de afaceri, factori de decizie politici, profesori și părinți. Biletele sunt deja disponibile pe site-ul evenimentului, iar toate veniturile strânse vor suține profesorii din România. Misiunea Learning Tapestry este să depășească modelele învechite de educație centrate pe memorare și cunoștințe statistice, promovând în schimb agilitatea cognitivă, reziliența emoțională și capacitatea de a învăța pe tot parcursul vieții, într-o lume care nu mai recompensează ceea ce știi, ci cât de rapid poți învăța, adaptabilitatea, curiozitatea antreprenorială și flexibilitatea mentală.
Subiectele fierbinți și vorbitorii cheie
Între subiectele centrale ale evenimentului se numără:
- Inteligența umană vs inteligența artificială;
- Creșterea agilității cognitive și pregătirea minții pentru incertitudine;
- De ce a ști să gândești e mai important decât a avea cunoștințe;
- Decizii rapide sub condiții ambigue;
- Impactul negativ al supra-dependenței de inteligență artificială;
- Prioritizarea gândirii umane, memoriei și potențialului cognitiv;
- Inteligența emoțională și comunicarea autentică ca abilități esențiale la locul de muncă;
- Învățarea din eșec ca parte structurată a educației.
Printre vorbitori se numără personalități precum David Fitzgerald, CEO Dukes Education Europe, care va adresa importanța competențelor interculturale ca superputere a secolului 21; și Leo Thompson, fondator Edsplorer, discutând despre inteligența artificială și inteligența umană.
Ateliere dedicate profesorilor
Pe 15 mai, evenimentul va continua cu o zi dedicată educatorilor, oferind ateliere pe teme de metacogniție, tehnici de activare a memoriei și strategii pentru dezvoltarea gândirii critice, facilitând utilizarea acestor instrumente atât în sălile de clasă, cât și în dezvoltarea personală.
Fundația Verita colaborează de ani buni cu Centrul pentru Știință Contemplativă și Etici Compasive al Universității Emory, oferind programe care dezvoltă conștientizarea, gestionează emoțiile și construiesc reziliența.
Conferința își propune nu doar să redefinească educația pentru a include abilități esențiale precum reziliența și etica, dar și să promoveze tehnici de învățare continuă, esențiale într-o lume în plină transformare.