Aplicația SeeYou conectează persoanele cu deficiențe de vedere cu ghizi voluntari în România Tradus și Rescris: Aplicația SeeYou: pune în legătură persoanele nevăzătoare din România cu ghizi voluntari pentru o viață urbană mai accesibilă și incluzivă
Sursa poza: romania-insider
Asociația pentru Metode Alternative de Integrare Socială (AMAIS) a lansat oficial aplicația mobilă SeeYou, un proiect inovator ce pune în legătură persoanele cu deficiențe de vedere cu voluntari care să îi însoțească în activitățile zilnice. De la programări medicale și cumpărături până la plimbări în parc sau evenimente culturale, SeeYou deschide noi posibilități pentru cei care au nevoie de ajutor vizual.
Aceasta este prima aplicație de acest gen din România, ținând cont de lipsa accesibilității urbane care afectează peste 84.000 de persoane cu dizabilități vizuale, conform datelor furnizate de dezvoltatori. Prin intermediul excursiilor ghidate, aplicația contribuie la reducerea izolării sociale și sporește mobilitatea și vizibilitatea persoanelor cu deficiențe de vedere în viața orașului.
După o fază pilot desfășurată în București, aplicația SeeYou se extinde acum și în Cluj-Napoca, începând cu 23 mai, cu sprijinul filialei locale a Asociației Nevăzătorilor din România. Noua versiune a aplicației vine cu îmbunătățiri semnificative: utilizatorii și ghizii pot trimite invitații reciproce, este introdusă o opțiune pentru a alege ghizi de același gen pentru un plus de confort și suportul complet în limba engleză pentru utilizatorii internaționali.
Alex Cucu, responsabil tehnic AMAIS și unul dintre dezvoltatorii aplicației, care este și el cu deficiențe de vedere, a declarat: „SeeYou este un instrument esențial care deschide o lume de oportunități și contribuie la o viață socială și profesională mai conectată pentru persoanele cu dizabilități vizuale."
Aplicația este gratuită și poate fi descărcată de pe seeyou.ro, Google Play și App Store. SeeYou le permite utilizatorilor să își planifice ieșirile în funcție de nevoi sau dorințe—fie că este vorba de o vizită necesară la o instituție publică sau de o simplă plimbare în parc.
Beneficiarii trebuie să aibă peste 18 ani și să încarce documentația care confirmă dizabilitatea lor, în timp ce toți ghizii sunt verificați manual pentru asigurarea securității. Odată ce sunt potriviți, utilizatorii pot primi și ajutor la distanță—precum citirea documentelor tipărite—sau pot iniția un apel amical dacă se simt singuri.
Până în prezent, peste 360 de persoane—atât beneficiari, cât și ghizi—au utilizat SeeYou pentru a face orașele mai incluzive pentru toată lumea.
Dacă doriți mai multe informații, ne puteți contacta la irina.marica@romania-insider.com.