Aproximativ 5.000 de soldați din patru țări în manevrele militare Saber Guardian 25 în România, 9-24 iunie

Aproximativ 5.000 de soldați din patru țări în manevrele militare Saber Guardian 25 în România, 9-24 iunie Sursa poza si informatii: romania-insider

Aproximativ 5.000 de soldați din patru țări participă la exercițiul Saber Guardian 25 în România

În perioada 9-24 iunie, în România se desfășoară exercițiul multinațional Saber Guardian 25 (SG25), la care participă în jur de 5.000 de militari din Italia, Moldova, România și Statele Unite. Evenimentul este coordonat de Armata Statelor Unite din Europa (USAREUR) împreună cu Comandamentul Forțelor Întrunite ale României "General Ioan Emanoil Florescu".

Activitățile militare se desfășoară în mai multe baze de antrenament de pe teritoriul României, printre care se numără Frecăței și Babadag din județul Tulcea, Suraia din Vrancea și Cincu din Brașov, conform informațiilor oferite de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Obiectivul principal al SG25 este de a consolida coeziunea, unitatea și solidaritatea între națiunile aliate și partenere prin demonstrararea capacității de a disloca rapid și de a concentra forțe oriunde în Europa într-o perioadă scurtă de timp, a precizat ministerul.

Exercițiul SG25 face parte dintr-o serie mai amplă de manevre militare, denumite DEFENDER 25, care au debutat cu fazele de planificare și coordonare la începutul acestui an. În mai, personalul și echipamentul au fost transportate către locațiile de antrenament pe cale rutieră, maritimă și aeriană. După încheierea exercițiului la sfârșitul lunii iunie, forțele urmează să înceapă retragerea.

DEFENDER 25, organizat de Comandamentul European al SUA (USEUCOM) și coordonat de USAREUR-AF (Comandamentul Armatei SUA din Europa și Africa), implică aproximativ 10.000 de soldați din șapte țări aliate și partenere, cu activități de antrenament desfășurate în Cehia, Ungaria și România.

Componenta cheie a antrenamentelor include marșuri tactice cu vehicule militare, traversări multiple de râuri și exerciții cu trageri de luptă. Aceste activități sunt menite să îmbunătățească interoperabilitatea între contingentele participante.

Această amplă desfășurare de forțe subliniază importanța cooperării internaționale și stabilității regionale în Europa, oferind participanților posibilitatea de a împărtăși experiențe și de a-și adapta strategiile comune pentru provocările militare din prezent.

(irina.marica@romania-insider.com) (Sursă foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale, România - www.mapn.ro)


Marele Cercetător

Marele Cercetător, recunoscut pentru capacitatea sa de a transforma cele mai complicate teorii într-un spectacol de comedie, este un autor celebru care face știința accesibilă și amuzantă pentru toată lumea. Cu un halat de laborator plin de pete de diverse culori și ochelari care mereu cad de pe nas, el reușește să explice legile fizicii prin experimente nebunești și glume spumoase. Fiecare carte a sa este un amalgam de ecuații și râsete, cu pagini pline de anecdote despre eșecurile sale amuzante în laborator și descoperirile accidentale. Marele Cercetător este cunoscut pentru invențiile sale trăsnite, cum ar fi "Robotul care dansează" și "Formula secretă a glumei perfecte. Cu o minte briliantă și un simț al umorului de neegalat, el demonstrează că știința poate fi nu doar educativă, ci și extrem de distractivă. Marele Cercetător este, fără îndoială, geniul hilar al lumii științifice!"