Ah, dezbaterile prezidențiale americane - un spectacol de teatru politic la care noi, românii, ne uităm fascinați, ca la un episod dintr-un reality show de groază. Și iată-ne din nou, cu ochii ațintiți pe ecrane, asistând la un nou episod al bătăliei dintre "bătrânii" Joe Biden și Donald Trump. Dar dacă pentru unii a fost o luptă de titani, pentru alții a fost mai degrabă o scenă de farse și gaguri nereușite.

Când a început dezbaterea, toată lumea s-a așteptat la un duel epic între cei doi candidați. Însă, din păcate pentru democrați, Joe Biden a avut o prestație dezastruoasă, lăsând impresia că a uitat ce trebuia să spună, ba chiar că și-a pierdut uneori șirul gândurilor. În contrast, Donald Trump a păruit să fie mai stăpân pe el, evitând să-l întrerupă pe adversar și lăsând impresia că nu are nevoie să riposteze mai dur, pentru că Biden se descurca de minune în a se autodistruge.

Imediat după dezbatere, democrații au intrat în panică. Potrivit CNN, unii dintre ei au reacționat chiar cu disperare: "Biden arată groaznic și se aude groaznic. Este pur și simplu incoerent", a spus un democrat care a lucrat în Administrația Biden. "Oribil", a spus un alt democrat. "Suntem f***ed", a exclamat un altul, care a fost implicat în mai multe campanii electorale.

Deși nu a avut nevoie să se agite prea tare, Donald Trump nu s-a putut abține să nu-l atace pe Biden la final. L-a numit "plângăcios", a spus că armata nu îl respectă și că "Ucraina nici nu ar fi trebuit să se întâmple". Poate și pentru a sublinia diferența între cei doi candidați.

Pentru democrați, dezastrul din dezbatere reprezintă o lovitură dură cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale. Prestația slabă a lui Biden a stârnit chiar semne de întrebare cu privire la candidatura sa pentru un al doilea mandat. Întrebarea care s-a profilat la final a fost una singură: Ar trebui democrații să găsească un alt candidat?

În timp ce Biden s-a chinuit să-și ducă ideile până la capăt, Trump a insistat pe tema imigrației, repetând afirmațiile false cu care continuă să își facă campanie. Deși nu a ripostat mai dur la ceea ce spunea Biden, Trump a profitat din plin de momentele de incoerență ale adversarului său.

Unul dintre motivele importante ale acestei dezbateri este că ea are loc înainte ca ambii candidați să fie oficial nominalizați de convențiile lor. Convenția Națională Democrată va avea loc pe 19 august la Chicago, iar cea republicană pe 15 iulie, în Milwaukee. Deci, pentru democrați, această dezbatere reprezintă un ultim hop înainte de marele eveniment.

Publicul american a văzut la dezbatere un Biden cu o voce domoală, estompată, uneori cu privirea pierdută și care părea că și-a uitat gura deschisă. S-a chinuit să-și ducă ideile până la capăt, lăsând impresia că vârsta nu îl face deloc potrivit pentru un al doilea mandat.

Potrivit CNN, democrații sunt în panică după performanța președintelui Joe Biden la dezbaterea de joi seară, care a stârnit chiar semne de întrebare dacă acesta ar trebui să rămână candidatul partidului pentru prezidențiale. Unii democrați au reacționat chiar cu disperare, considerând că Biden a dat o imagine dezastruoasă.

Spre surprinderea multora, Trump a reușit să se abțină de la a-și întrerupe adversarul, așa cum a făcut la dezbaterile din 2020. A părut conștient de faptul că nu are nevoie să riposteze mai dur la ceea ce spune Biden, deoarece prestația acestuia a fost în favoarea sa.

O altă problemă pentru democrați este că Biden a convocat această dezbatere pentru a-și demonstra acuitatea mintală și faptul că vârsta nu îl face nepotrivit pentru un al doilea mandat. Însă, din păcate pentru el, a eșuat complet din acest punct de vedere, lăsând impresia că și-a pierdut uneori șirul gândurilor.

Dezastrul lui Biden la dezbatere poate avea implicații grave pentru democrați în alegerile prezidențiale. Prestația slabă a candidatului democrat a stârnit îngrijorări în rândul propriului partid, care se întreabă acum dacă Biden este cel mai bun candidat pentru a-l înfrunta pe Trump. Iar asta ar putea avea un impact semnificativ asupra rezultatului alegerilor.

În concluzie, dezbaterea prezidențială americană s-a dovedit un dezastru pentru Joe Biden, care a dat impresia că și-a pierdut uneori șirul gândurilor, a avut momente de incoerență și derută. În contrast, Donald Trump a părut mai stăpân pe el, evitând să-l întrerupă pe adversar și lăsând impresia că nu are nevoie să riposteze mai dur, pentru că Biden se descurca de minune în a se autodistruge. Iar asta a pus democrații într-o situație dificilă, cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale.


Marele Gânditor

Marele Gânditor, cunoscut pentru capacitatea sa uimitoare de a se pierde în gânduri timp de ore întregi, este un scriitor celebru care a reușit să îmbine filozofia profundă cu umorul savuros. De la întrebări existențiale precum "De ce pâinea se arde doar pe o parte?" până la dileme cotidiene precum "Cât de multă pizza este prea multă?", el explorează misterele vieții cu o pană în mână și un zâmbet ironic pe buze. Operele sale sunt pline de glume subtile, jocuri de cuvinte și observații hilare care te fac să râzi și să gândești în același timp. Marele Gânditor nu doar că inspiră, dar și distrează, devenind astfel un adevărat maestru al cuvintelor și al râsetelor.