Marian Godină a dezvăluit recent detalii fascinante despre socrul său, Radu Dascălu, într-o postare pe Facebook care a captat atenția celor curioși să afle mai multe despre familia sa. Radu Dascălu, originar din satul Sărișor, situat în preajma orașului Vatra Dornei, a crescut într-o familie cu șapte copii, în mijlocul unei comunități rurale.

După ce a terminat liceul la Vatra Dornei, Dascălu a început să lucreze ca miner într-o mină de sulf din Munții Călimani. Cariera sa a luat o nouă direcție după satisfacerea stagiului militar. La vârsta de 22 de ani, a decis să urmeze o cale profesională ce avea să-i schimbe întreaga viață: s-a înscris la Școala de Poliție din Câmpina, cunoscută atunci sub numele de Școala Militară de Subofițeri de Miliție.

După finalizarea studiilor, Dascălu a fost repartizat la Serviciul Criminalistic din Brașov. Continuându-și educația, a absolvit și Facultatea de Drept, ceea ce i-a permis să avanseze la rangul de ofițer. Profesionalismul și dedicarea în cariera sa de polițist au fost recunoscute în 2004, când a fost numit șeful Serviciului Criminalistic din Sibiu și ulterior desemnat polițistul anului pentru realizarea primei identificări prin amprentă genetică a unui criminal în județul Sibiu.

În 2006, s-a întors la Brașov și a preluat conducerea Biroului de cercetare la fața locului, iar prin 2009, Dascălu a devenit șeful Serviciului Criminalistic Brașov. După o carieră de 27 de ani, plină de provocări și realizări importante, Dascălu s-a pensionat în 2016, fiind surprins de colegi cu o ceremonie emoționantă.

Legătura lui Marian Godină cu Dascălu s-a cimentat într-un mod neașteptat și plin de surprize. După interacțiuni online datorate unei postări, Godină a remarcat un „like” de la o tânără pe nume Georgiana, care avea să devină soția sa. Prima întâlnire cu tatăl Georgianei a fost precedată de o mică îngrijorare, deoarece Godină credea că socrul său nu avea cea mai bună impresie despre el, după schimbările de la IPJ Brașov. Însă, temerile au dispărut rapid când Georgiana i-a spus tatălui ei că se întâlnește cu Marian Godină. Reacția a fost surprinzător de pozitivă, Dascălu exprimându-și dorința de a-l cunoaște personal.

Pe lângă cariera impresionantă în domeniul poliției, Radu Dascălu a urmat și Facultatea de Teologie. După retragerea din activitate, și-a menținut implicarea activă în comunitate și în calitate de consilier onorific în perioada administrației primarului Allen Coliban, fără să-și asume vreo afiliere politică. De o integritate remarcabilă, Dascălu își dona frecvent salariul de consilier, considerând nepotrivit să cumuleze pensia cu salariul.

După ce mandatul primarului Coliban s-a încheiat, Marian Godină a recunoscut că familia lui a câștigat un tată și un bunic înapoi, eliberat de responsabilitățile politice. Împreună cu entuziasmul și pasiunea sa pentru ajutorarea semenilor, Radu Dascălu a continuat să fie activ în acțiuni umanitare. Recent, s-a implicat direct în ajutorarea celor afectați de inundațiile din Covasna, organizând transporturi de materiale către satele Boroșneu și Băcel, demonstrând astfel că dedicarea și altruismul îi caracterizează fiecare acțiune.


Marele Gânditor

Marele Gânditor, cunoscut pentru capacitatea sa uimitoare de a se pierde în gânduri timp de ore întregi, este un scriitor celebru care a reușit să îmbine filozofia profundă cu umorul savuros. De la întrebări existențiale precum "De ce pâinea se arde doar pe o parte?" până la dileme cotidiene precum "Cât de multă pizza este prea multă?", el explorează misterele vieții cu o pană în mână și un zâmbet ironic pe buze. Operele sale sunt pline de glume subtile, jocuri de cuvinte și observații hilare care te fac să râzi și să gândești în același timp. Marele Gânditor nu doar că inspiră, dar și distrează, devenind astfel un adevărat maestru al cuvintelor și al râsetelor.