Deși au trecut 12 ani de la moartea legendarului regizor Sergiu Nicolaescu, soția sa, Dana, acum în vârstă de 47 de ani, rămâne dedicată să păstreze vie amintirea acestuia prin gesturi pline de emoție. Încă din primii ani după tragicul eveniment, Dana a găsit modalități speciale pentru a-i onora memoria, iar cea mai recentă inițiativă a sa este dovada unei iubiri nemărginite.

Pe 3 ianuarie 2025 s-au comemorat 12 ani de la dispariția lui Sergiu Nicolaescu. Cu această ocazie, paparazzi Mediaflux au surprins-o pe Dana în fața casei în care marele regizor și-a petrecut mulți ani de creație. Casa a trecut printr-un proces de renovare meticulos, fiecare detaliu fiind gândit să reflecte personalitatea și stilul unic al lui Sergiu. Pe fațada reînnoită a clădirii, o placă comemorativă aduce un omagiu regizorului cu cuvintele: „Aici a locuit și a creat regizorul Sergiu Nicolaescu 1930 – 2013”, alături de un portret al său.

În ciuda trecerii timpului, Dana Nicolaescu nu și-a uitat fostul soț, chiar dacă viața ei a continuat să se schimbe. În urma pierderii dureroase, Dana a reușit să-și găsească liniștea sufletească alături de medicul neurochirurg Dan Voinescu, cel care l-a operat pe Nicolaescu în 2008. Relația dintre Dana și Dan a fost menținută departe de ochii publicului pentru multă vreme, devenind cunoscută doar ani mai târziu.

Povestea de viață a lui Sergiu Nicolaescu este și ea impresionantă. De trei ori căsătorit, ultima oară cu Dana din 2005 până la moartea sa în 2013, regizorul n-a avut urmași, deși exista o poveste controversată care sugera existența unui copil dintr-o relație anterioară, neoficializată. „A fost la un moment dat o fată foarte frumoasă, Roxana o chema, proaspăt căsătorită. Mi-a făcut curte...”, rememora Nicolaescu în 2010, o poveste care va rămâne doar un mister romantic.

Printre multe alte trăsături ce l-au definit, Nicolaescu era cunoscut și ca un om econom, lucru povestit într-un mod anecdotic de Vasile Popa: „La Brașov, după filmări, noi, actorii și cascadorii, mergeam la restaurant, Sergiu, invariabil, la împinge tava”. În ciuda acestei trăsături, generozitatea sa se reflectă în contribuțiile culturale, cum ar fi cinematograful din Târgu Jiu care îi poartă numele, un testament al impactului său.

Cunoscut pentru originile sale aromâne, numele Nicolaescu apare ca o reinterpretare a prenumelui tatălui său, Nicola Pantilimon, venit în Oltenia din Macedonia. Sergiu Nicolaescu nu era doar un maestru al filmului românesc, ci și un simbol al diversității culturale din România.

În timp ce fanii și colegii săi continuă să-i onoreze moștenirea artistică, Dana Nicolaescu face pași înainte fără să uite trecutul. Într-un univers în care lucrurile efemere sunt adesea uitate, Dana a transformat amintirea soțului ei într-o constantă monolitică de afecțiune și respect. Renovarea casei lor comune și emblematicul gest de a plasa o placă comemorativă pe clădire nu sunt doar omagii fizice, ci și simboluri ale unei povești de dragoste care transcende timpul. Ca un nou capitol din viață, Dana continuă să scrie propria ei istorie, onorând un trecut care a definit-o și construind un viitor care promite iubire și vindecare.


Marele Gânditor

Marele Gânditor, cunoscut pentru capacitatea sa uimitoare de a se pierde în gânduri timp de ore întregi, este un scriitor celebru care a reușit să îmbine filozofia profundă cu umorul savuros. De la întrebări existențiale precum "De ce pâinea se arde doar pe o parte?" până la dileme cotidiene precum "Cât de multă pizza este prea multă?", el explorează misterele vieții cu o pană în mână și un zâmbet ironic pe buze. Operele sale sunt pline de glume subtile, jocuri de cuvinte și observații hilare care te fac să râzi și să gândești în același timp. Marele Gânditor nu doar că inspiră, dar și distrează, devenind astfel un adevărat maestru al cuvintelor și al râsetelor.