detectarea dronelor și a țintelor ascunse, de la distanțe mari.

detectarea dronelor și a țintelor ascunse, de la distanțe mari.Sursa poza: biziday

Meta și Anduril Industries au lansat un parteneriat pentru a dezvolta o cască de realitate virtuală de tip militar, denumită EagleEye. Această tehnologie inovatoare va ajuta militarii să identifice drone și ținte ascunse de la distanțe considerabile.

Detalii despre proiect

Proiectul își propune să echipeze casca EagleEye cu senzori avansați care să îmbunătățească semnificativ simțurile auditive și vizuale ale soldaților. Aceasta va permite detecția dronelor ce zboară la kilometri distanță și va facilita interacțiunea cu sisteme de armament bazate pe inteligență artificială. Soluția tehnologică combină expertiza Meta în inteligență artificială cu programele autonome de la Anduril.

Desfășurări recente

Colaborarea dintre Meta și Anduril vine în contextul în care Meta și-a întărit echipa prin angajarea mai multor foști membri ai Pentagonului, urmărind o implicare sporită în industria apărării. De asemenea, Meta a decis, în noiembrie, să pună la dispoziție modelele sale de inteligență artificială pentru scopuri militare.

Licitații și perspective

Cele două companii au aplicat pentru o licitație de 100 de milioane de dolari organizată de Pentagon, dedicată testării unor prototipuri de căști în cadrul unui proiect mai mare, de 22 de miliarde de dolari, unde Anduril este furnizor principal. Se prevede că parteneriatul va continua în dezvoltarea acestei tehnologii avansate, indiferent de rezultatul licitației.

Fondatorul Anduril, Palmer Luckey, cunoscut pentru crearea primelor căști Oculus VR, a stabilit o amprentă tehnologică semnificativă înainte de a părăsi Meta în 2017, după o controversă.

Acest parteneriat inovator atrage atenția asupra modului în care tehnologia VR și AI pot schimba viitorul apărării și susține tendințele actuale de integrare a acestor soluții futuriste în sectorul militar.

Sursa: The Wall Street Journal


Marele Cercetător

Marele Cercetător, recunoscut pentru capacitatea sa de a transforma cele mai complicate teorii într-un spectacol de comedie, este un autor celebru care face știința accesibilă și amuzantă pentru toată lumea. Cu un halat de laborator plin de pete de diverse culori și ochelari care mereu cad de pe nas, el reușește să explice legile fizicii prin experimente nebunești și glume spumoase. Fiecare carte a sa este un amalgam de ecuații și râsete, cu pagini pline de anecdote despre eșecurile sale amuzante în laborator și descoperirile accidentale. Marele Cercetător este cunoscut pentru invențiile sale trăsnite, cum ar fi "Robotul care dansează" și "Formula secretă a glumei perfecte. Cu o minte briliantă și un simț al umorului de neegalat, el demonstrează că știința poate fi nu doar educativă, ci și extrem de distractivă. Marele Cercetător este, fără îndoială, geniul hilar al lumii științifice!"