Viața de familie a magnatului tehnologic Elon Musk este cu adevărat unică. Cu 12 copii (și numărătoarea continuă?), acesta definește cu siguranță conceptul de "familie numeroasă". Dar nu e vorba doar de numere aici - fiecare copil are o poveste proprie, o legătură specială cu renumitul lor părinte.

Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestei "armate" de urmași ai lui Musk. Jumătate dintre ei s-au născut în ultimii 5 ani, ceea ce înseamnă că milionarul de 52 de ani a fost extrem de ocupat nu doar cu lansările SpaceX, ci și cu... schimbatul scutecelor!

Călătoria lui Musk în calitate de tătic a început în 2004 cu nașterea gemenilor Griffin și Vivian, urmați în 2006 de tripleții Kai, Saxon și Damian. Acești 5 copii sunt rezultatul mariajului său anterior cu scriitoarea Justine Wilson.

Deși relația lor nu a rezistat, Musk și fosta soție par să fi rămas în relații bune de dragul copiilor. Cel puțin, așa sugerează un e-mail trist trimis de Musk părintelui unui tânăr care a murit într-un accident Tesla, în care miliardarul a mărturisit: "Fiul meu primul născut a murit în brațele mele. I-am simțit bătăile inimii."

Iar povestea se complică! În 2022, unul dintre gemeni, pe atunci cunoscut ca Xavier Musk, și-a schimbat numele în Vivian și a solicitat să nu mai fie "înrudită cu tatăl ei biologic în niciun fel, formă sau chip". Un gest surprinzător, care a stârnit multe controverse în media.

După divorțul de Wilson, viața amoroasă a lui Musk a continuat să fie la fel de tumultoasă ca și cea profesională. S-a căsătorit și divorțat de două ori de actrița Talulah Riley (fără a avea copii cu ea), iar apoi... a apărut Grimes!

Cântăreața canadiană a intrat în peisaj în 2018 și a născut doi băieți gemeni în 2022. Dar, ca un adevărat maestru al surprizelor, Musk avea să dobândească încă un copil în același an, de data aceasta cu o cu totul altă femeie.

Cine e această misterioasă Shivon Zilis? O femeie extrem de realizată - director la compania Neuralink a lui Musk și fostă membră a consiliului de administrație al companiei OpenAI. Ea și mogulul au dat naștere unui băiețel în 2022, aducând totalul copiilor lui Musk la un număr frapant: 12!

Totuși, relația lor exactă rămâne neclară. Unii speculează că ar putea fi doar "părinți prin intenție", fără a fi împreună romantic. Oricum ar fi, e cert că viața lui Musk capătă o nouă nuanță de "familie modernă".

În timp ce unii ar putea considera avântul lui Musk în reproducere ca fiind ceva excesiv, el însuși o vede ca pe o misiune. De mult timp, miliardarul s-a pronunțat ca fiind un "pronatalist" convins, îngrijorat de declinul populației mondiale.

"Fac tot ce pot pentru a ajuta criza subpopulației", a glumit el cândva. Iar acțiunile sale par să confirme aceste cuvinte! Cu 12 copii și (probabil) mai mulți pe viitor, Musk pare hotărât să își aducă contribuția la creșterea demografică.

Desigur, criticii săi ar putea contra-argumenta că soluția nu stă în familii atât de numeroase. Dar cine suntem noi să judecăm? Până la urmă, Musk dovedește încă o dată că face lucrurile... în stilul său caracteristic grandios.

Cu atâția copii împrăștiați în mai multe "cuiburi", provocările coparentingului pentru Musk sunt evidente. Cum reușește să țină legătura cu toți odraslele sale? Cum abordează aspectele emoționale și financiare ale întreținerii unor familii atât de complexe?

Răspunsurile rămân un mister. Cert este că miliardarul beneficiază de resurse financiare substanțiale pentru a-și întreține urmașii. Dar banii nu pot cumpăra dragostea și atenția de care au nevoie copiii.

Poate că soluția stă în delegarea unor sarcini către... roboți umanoizi? Câți nani androizi ar fi nevoie pentru a avea grijă de o familie atât de mare? Doar Musk poate ști!

Cum era de așteptat, anunțul despre cel de-al 12-lea copil al lui Musk a stârnit un val de reacții amuzante, dar și critici dure pe rețelele sociale. Iată câteva mostre savuroase:

"Elon Musk are mai mulți copii decât toată familia mea la un loc. Omul ăsta chiar vrea să populeze Marte singur!"

"Cine a crezut vreodată că Musk va face ceea ce promite? Acum avem dovada - are 12 copii pentru a rezolva 'criza de subpopulație'."

"Probabil că atunci când Musk spune că vrea să 'salveze omenirea', de fapt se referă la propria sa sămânță."

Dar criticile cele mai aspre au venit din direcția activiștilor pentru drepturile omului și de mediu, care l-au acuzat pe Musk de ipocrizie. Cum poate un om atât de îngrijorat de supraviețuirea planetei să aibă o amprentă de carbon atât de mare?

Indiferent de opiniile pro sau contra, e greu de negat că Elon Musk a creat o configurație familială cu totul ieșită din tipare. 12 copii, mai multe mame, o diversitate de aranjamente - totul pare a defini un nou concept de "familie modernă".

Dar oare cum va arăta viitorul pentru această familie neobișnuită? Vom vedea o creștere și mai mare a numărului de copii? Sau Musk se va concentra mai mult pe rolul de tată pentru cei existenți?

Răspunsurile vor veni cu timpul. Până atunci, putem fi siguri de un lucru: povestea familiei Musk va continua să uimească și să provoace controverse la tot pasul. Pentru un vizionar ca el, nu ne putem aștepta la nimic convențional!

În final, trebuie să recunoaștem că decizia lui Elon Musk de a avea atâția copii este una extrem de personală. Indiferent de motivațiile sale - dorința de a contracara declinul demografic sau pur și simplu iubirea pentru copii - el pare să trăiască după propriul crez.

Pentru un om care a revoluționat industrii întregi prin viziunea sa cutezătoare, poate că această familie "supradimensionată" nu este decât încă un vis transformat în realitate. La urma urmei, cine suntem noi să-l judecăm?

Așa că, la fel ca multe alte aspecte ale vieții sale neobișnuite, putem privi doar cu uimire la modul unic în care Elon Musk abordează conceptul de "tată". Fie că îl admirăm sau îl criticăm, trebuie să recunoaștem: omul ăsta face lucrurile MARE!


Marele Gânditor

Marele Gânditor, cunoscut pentru capacitatea sa uimitoare de a se pierde în gânduri timp de ore întregi, este un scriitor celebru care a reușit să îmbine filozofia profundă cu umorul savuros. De la întrebări existențiale precum "De ce pâinea se arde doar pe o parte?" până la dileme cotidiene precum "Cât de multă pizza este prea multă?", el explorează misterele vieții cu o pană în mână și un zâmbet ironic pe buze. Operele sale sunt pline de glume subtile, jocuri de cuvinte și observații hilare care te fac să râzi și să gândești în același timp. Marele Gânditor nu doar că inspiră, dar și distrează, devenind astfel un adevărat maestru al cuvintelor și al râsetelor.