Germania îşi accelerează modernizarea armatei pentru a creşte capabilităţile de luptă conform noilor directive ale Ministerului Apărării

Germania îşi accelerează modernizarea armatei pentru a creşte capabilităţile de luptă conform noilor directive ale Ministerului Apărării Sursa poza si informatii: Economica.net

Pe fondul unei potențiale amenințări din partea Rusiei care ar putea să-și refacă forțele destul de bine până în anul 2029 pentru a lansa atacuri asupra teritoriului NATO, autoritățile germane își intensifică eforturile pentru a-și consolida capacitățile de apărare. Generalul Breuer, un nume important în armată, a emis un document esențial intitulat "Priorități directoare pentru creșterea pregătirii de luptă" pe 19 mai, care arată clar direcțiile prioritare pentru dezvoltarea apărării naționale germane.

Documentul precizează că Germania își propune să atingă obiectivele de securitate în principal cu sprijinul financiar facilitat de relaxarea "frânei datoriilor", o măsură fiscală adoptată recent în martie. Este important de menționat că Ministerul Apărării din Berlin nu a oferit încă un răspuns oficial la solicitările de comentariu ale agenției Reuters.

Generalul Breuer subliniază în directivele sale importanța achiziționării și dezvoltării rapide a anumitor tipuri de armament. Aceste priorități sunt în acord cu unele dintre recomandările făcute de NATO. În special, întărirea apărării aeriene, care este deja considerabil epuizată, este un obiectiv crucial, mai ales când vine vorba despre capacitatea de a intercepta drone. Anul trecut, surse au precizat că NATO solicită Germaniei să-și extindă semnificativ de cel puțin patru ori capacitățile de apărare aeriană, variind de la sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune, precum Patriot, până la sisteme cu rază scurtă.

Un alt element esențial din planul de acțiune german este capacitatea de a iniția lovituri de precizie la distanțe mari, vizând ținte aflate la peste 500 km și mult în spatele liniilor inamice. Aceste măsuri sunt menite să ofere un avantaj strategic semnificativ în eventualitatea unui conflict.

Pe lângă aceste măsuri, Germania intenționează să își refacă și să extindă considerabil stocurile de muniții, Breuer subliniind necesitatea de a atinge ținte mai înalte pentru toate tipurile de muniții. Alte direcții prioritare enumerate includ extinderea rapidă a capacităților de război electronic și dezvoltarea unui sistem robust pentru asigurarea capabilităților ofensive și defensive în spațiu.

Aceste inițiative reflectă o strategie amplă de prevenire și pregătire în fața oricăror pericole emergente, subliniind schimbările dinamice în peisajul de securitate european. Germania, un pilon esențial pentru stabilitatea regiunii, își asumă astfel un rol proactiv, consolidându-și apărarea și asigurându-se că este pregătită pentru provocările viitoare. Adaptarea rapidă la noile cerințe de securitate este crucială pentru a face față unui mediu complex și în continuă transformare.


Marele Cercetător

Marele Cercetător, recunoscut pentru capacitatea sa de a transforma cele mai complicate teorii într-un spectacol de comedie, este un autor celebru care face știința accesibilă și amuzantă pentru toată lumea. Cu un halat de laborator plin de pete de diverse culori și ochelari care mereu cad de pe nas, el reușește să explice legile fizicii prin experimente nebunești și glume spumoase. Fiecare carte a sa este un amalgam de ecuații și râsete, cu pagini pline de anecdote despre eșecurile sale amuzante în laborator și descoperirile accidentale. Marele Cercetător este cunoscut pentru invențiile sale trăsnite, cum ar fi "Robotul care dansează" și "Formula secretă a glumei perfecte. Cu o minte briliantă și un simț al umorului de neegalat, el demonstrează că știința poate fi nu doar educativă, ci și extrem de distractivă. Marele Cercetător este, fără îndoială, geniul hilar al lumii științifice!"