Iranul l-a amenințat pe Trump cu atacuri teroriste de răzbunare, comise de celule adormite pe teritoriul SUA, cu doar câteva zile înainte să fie atacat

Iranul l-a amenințat pe Trump cu atacuri teroriste de răzbunare, comise de celule adormite pe teritoriul SUA, cu doar câteva zile înainte să fie atacat Sursa poza: ExpressPress

Cu doar câteva zile înainte de atacurile aeriene asupra facilităților nucleare iraniene, Iranul a transmis un avertisment ferm fostului președinte american Donald Trump, indicând posibilitatea activării unor celule adormite pe teritoriul SUA în cazul unui astfel de atac. Conform surselor, mesajul a fost transmis printr-un intermediar la summitul G7 de săptămâna trecută din Canada, relatează NBC News.

În acest context tensionat, Trump a decis să părăsească mai devreme summitul pe 16 iunie pentru a analiza variantele disponibile privind conflictele intensificate între Israel și Iran. Totuși, Casa Albă a ales să nu comenteze aceste dezvăluiri, iar Misiunea Iranului la ONU a refuzat să ofere detalii suplimentare.

Pe platformele de social media, Trump a reacționat cu fermitate, promițând că orice act de represalii din partea Iranului va fi întâmpinat cu o putere „mult mai mare decât cea văzută în această noapte”. În consecință, administrația sa și principalele agenții de aplicare a legii din marile orașe americane sunt în alertă maximă pentru posibile atacuri pe teritoriul SUA.

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) a subliniat într-o declarație proaspăt emisă că tensiunile cu Iranul au dus la o creștere a amenințărilor pe teritoriul american. Se subliniază riscul amplificat de atacuri teroriste interne, în special în cazul în care liderii iranieni emit un decret religios care ar putea incita la acțiuni violente împotriva țintelor din SUA.

Pe lângă amenințările fizice, Iranul ar putea recurge la atacuri cibernetice asupra infrastructurii informatice americane și ar putea viza oficiali guvernamentali actuali sau trecuți, acuzați de Teheran că ar fi implicați în asasinarea generalului Qasem Soleimani în 2020.

În ciuda acestor avertismente, Iranul s-a lovit de dificultăți majore în organizarea de operațiuni pe teritoriul american de-a lungul timpului. Însă asta nu împiedică oficialii americani să trateze cu seriozitate orice posibilitate de atac intern. Vicepreședintele JD Vance a subliniat în emisiunea „Meet the Press” de la NBC News că autoritățile sunt vigilente și pregătite. Totodată, a remarcat vulnerabilitatea generată de lipsa unei „evaluări stricte” a persoanelor care au intrat în SUA în timpul administrației Biden fără verificări adecvate, menționând că unii dintre acești indivizi erau deja pe listele de supraveghere antiteroristă.

Un diplomat european implicat în discuțiile legate de Iran a declarat că SUA și aliații lor sunt convinși de capacitatea Teheranului de a afecta nu doar cetățenii americani și europeni pe teritoriul SUA, ci și în alte regiuni, extinzându-se dincolo de Orientul Mijlociu. În fața unor asemenea tensiuni și amenințări, rămâne de văzut cum vor naviga SUA și partenerii săi această situație complexă de securitate globală.


Marele Cercetător

Marele Cercetător, recunoscut pentru capacitatea sa de a transforma cele mai complicate teorii într-un spectacol de comedie, este un autor celebru care face știința accesibilă și amuzantă pentru toată lumea. Cu un halat de laborator plin de pete de diverse culori și ochelari care mereu cad de pe nas, el reușește să explice legile fizicii prin experimente nebunești și glume spumoase. Fiecare carte a sa este un amalgam de ecuații și râsete, cu pagini pline de anecdote despre eșecurile sale amuzante în laborator și descoperirile accidentale. Marele Cercetător este cunoscut pentru invențiile sale trăsnite, cum ar fi "Robotul care dansează" și "Formula secretă a glumei perfecte. Cu o minte briliantă și un simț al umorului de neegalat, el demonstrează că știința poate fi nu doar educativă, ci și extrem de distractivă. Marele Cercetător este, fără îndoială, geniul hilar al lumii științifice!"