Penalty dictat de Vidican cu ajutorul VAR-ului, Șut și Crețu protestează vehement!
Sursa poza: Fanatik
Meciul dintre FCSB și Dinamo din etapa a șaptea a play-off-ului SuperLigii a fost marcat de o fază controversată, care a stârnit numeroase discuții atât pe teren, cât și în afara lui. Incidentul a avut loc în minutul 52, când Georgi Milanov a executat un corner de pe partea stângă, iar Josue Homawoo a reluat mingea cu capul spre poarta adversă. În încercarea de a bloca mingea, Valentin Crețu a fost surprins cu un henț, balonul lovindu-l în cot în timp ce sărea cu spatele la fază.
Decizia arbitrilor și reacțiile jucătorilor
Inițial, arbitrul Rareș Vidican a permis jocului să continue, ignorând protestele echipei Dinamo. Acestea nu au întârziat să apară, iar conflictul a fost amplificat de intervenția VAR. La prima întrerupere, arbitrul Cătălin Popa l-a invitat pe ”central” să revadă faza. După analiza atentă a imaginilor din toate unghiurile posibile, Vidican a acordat lovitură de la 11 metri pentru Dinamo.
Decizia a generat un val de indignare din partea jucătorilor FCSB, în special a lui Șut și Crețu, care au protestat vehement, dar fără succes. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu succes de Astrit Selmani, care a reușit astfel să reducă diferența de scor.
Dominarea FCSB în prima repriză
Prima repriză a meciului a fost dominată clar de echipa FCSB, care a reușit să marcheze trei goluri înainte ca faza controversată să pună stăpânire pe atenția tuturor. Daniel Bîrligea a fost cel care a deschis scorul, aducându-se mai aproape de vârful clasamentului golgheterilor, dominat de Alexandru Mitriță.
Ulterior, Octavian Popescu și-a făcut simțită prezența pe teren după o absență de șapte luni din cauza unei accidentări. Tânărul jucător a reușit să marcheze de două ori în doar zece minute, arătând că forma sa se apropie de cea dorită de suporterii ”roș-albaștrilor”.
Controversa VAR, o temă recurentă în fotbal
Deciziile luate cu ajutorul asistenței video continuă să fie un subiect fierbinte în discuțiile despre fotbal. Dacă unii văd în VAR un aliat al corectitudinii pe teren, alții consideră că aduce mai multă confuzie decât claritate. În cazul de față, interpretarea arbitrilor a generat nemulțumiri evidente din partea FCSB, fiind percepută drept o decizie injustă, în timp ce pentru Dinamo a reprezentat o gură de oxigen în încercarea de a reveni în partidă.
Concluzii și perspective
Meciul dintre cele două rivale istorice a fost unul spectaculos, marcat nu doar de intensitatea și calitatea jocului de pe teren, ci și de momentele tensionate cauzate de deciziile arbitrilor. În ciuda controverselor, fotbalul rămâne un spectacol apreciat de mulți, iar astfel de momente, deși discutabile, fac parte din frumusețea imprevizibilului său.
Rămâne de văzut cum vor evolua discuțiile legate de utilizarea VAR în viitoarele meciuri, dar un lucru este sigur: pasiunea și emoțiile provocate de fotbal nu vor dispărea niciodată, continuând să atragă privirile miilor de fani din întreaga lume.