Presa britanică critică aspru evoluțiile lui Jude Bellingham la EURO 2024

Single Post Images

Jude Bellingham, starul de 20 de ani al clubului spaniol Real Madrid, a fost unul dintre jucătorii de bază ai selecționatei Angliei la Campionatul European din 2024. Cu toate acestea, după primele meciuri promiţătoare, randamentul său a scăzut dramatic, fapt ce a stârnit reacții vehemente din partea presei engleze, care l-a luat în vizor pe tânărul fotbalist.

Bellingham a debutat cu dreptul la turneul final, reușind să înscrie golul victoriei în partida de deschidere a grupei C, Serbia - Anglia 1-0. Această performanță i-a sporit cotele în ochii suporterilor și analiștilor englezi, care au început să îl considere o piesă esențială în efortul echipei de a cuceri trofeul mult râvnit.

Însă, după acest start promiţător, Jude Bellingham a intrat într-un con de umbră în următoarele două confruntări din grupă. Atât în meciul egal cu Danemarca, 1-1, cât și în partida fără goluri cu Slovenia, mijlocașul englez nu a reușit să se ridice la nivelul așteptat, oferind evoluții șterse și dezamăgitoare.

Apogeul decăderii sale a venit în disputa cu Slovenia, când Bellingham a înregistrat una dintre cele mai slabe partide din cariera sa de până acum. Cifrele consemnate în dreptul său au fost aproape inexistente, iar specialiștii au catalogat-o drept o prestație dezastruoasă:

  • 0 șuturi pe poartă
  • 0 ocazii create
  • 0 dueluri câștigate
  • 0 pase reușite în careul advers
  • Doar 12% din pase îndreptate înainte
  • 22% dueluri câștigate (cel mai slab procentaj din echipă)
  • A pierdut posesia de 16 ori (cel mai des din formația Angliei)

Aceste evoluții sub așteptări nu au trecut neobservate în Anglia, unde presa a reacționat vehement, îngrijorată de forma slabă arătată de Bellingham.

Ellen White, analistă la postul BBC, a evidențiat dezamăgirea generată de prestația jucătorului de la Real Madrid: "L-am pus pe Jude Bellingham pe un piedestal pentru că este una dintre vedetele noastre, dar în seara asta a dezamăgit. Părea puțin obosit. Speram să poată înainta mai mult cu mingea la picior și să conducă jocul, dar a fost o noapte puțin frustrantă pentru el."

Tabloidul The Sun a mers și mai departe, punând la îndoială șansele Angliei de a câștiga EURO 2024 în cazul în care Bellingham nu-și revine: "Jude Bellingham trebuie să redevină supereroul Angliei, altfel naționala nu va avea nicio șansă să câștige EURO."

Nici Joe Hart, fostul portar englez, nu a fost mulțumit de prestația tânărului fotbalist. Hart s-a arătat surprins de faptul că Bellingham a cedat presiunii unui turneu final alături de echipa națională: "Bellingham știe calitatea pe care o are și știe că nu are voie să dezamăgească pe o astfel de scenă, pentru că a jucat deja la acest nivel în tricoul lui Real Madrid. Și chiar a câștigat o Ligă a Campionilor. Nu s-a descurcat prea bine la națională și a avut câteva jocuri discrete."

În ciuda criticilor acerbe, toată lumea este de acord că Jude Bellingham are potențialul de a se redresa și de a-și regăsi forma care l-a consacrat ca unul dintre cei mai promiţători tineri jucători ai generației sale.

Specialiștii sunt de părere că aportul lui Bellingham va fi esențial pentru șansele Angliei de a obține un rezultat pozitiv la EURO 2024. Fără contribuția consistentă a mijlocașului de la Real Madrid, naționala engleză ar putea avea dificultăți serioase în atingerea obiectivului său de a cuceri trofeul.

Jude Bellingham este apreciat pentru calitățile sale deosebite pe teren, precum:

  • Viziune excelentă a jocului
  • Capacitate de a crea ocazii pentru coechipieri
  • Implicare totală în efortul defensiv
  • Prospețime și dinamism în fazele ofensive
  • Personalitate puternică și spirit de lider
  • Experiența acumulată la cluburi de top Un alt atu al lui Bellingham este experiența vastă acumulată la echipe de primă mână precum Borussia Dortmund și Real Madrid. Aceste stagii i-au permis să se maturizeze rapid și să se obișnuiască cu presiunea meciurilor de anvergură.

La doar 20 de ani, Jude Bellingham este considerat unul dintre liderii noii generații de fotbaliști englezi talentați. Dacă va reuși să depășească acest impas și să-și regăsească forma de vârf, el ar putea deveni un reper pentru colegii săi de la națională.

Suporterii englezi își pun speranțele într-o revenire spectaculoasă a lui Bellingham în meciurile rămase de la EURO 2024. Ei sunt convinși că tânărul mijlocaș are resursele necesare pentru a-și lăsa amprenta asupra turneului și pentru a-și ajuta echipa să obțină marele trofeu.

În ciuda criticilor dure venite din partea presei engleze, Jude Bellingham rămâne o piesă cheie în angrenajul echipei naționale. Revenirea sa la un nivel înalt de performanță ar putea fi decisivă pentru șansele Angliei de a câștiga Campionatul European din 2024. Toate privirile sunt îndreptate acum spre tânărul fotbalist, care are ocazia de a-și demonstra valoarea și de a-și redobândi statutul de vedetă incontestabilă a selecționatei engleze.


Marele Antrenor

Marele Antrenor, renumit pentru abilitatea sa de a transforma orice cititor într-un campion al vieții, este un autor care combină motivația cu umorul de neîntrecut. Cu un fluier în mână și un tricou plin de citate inspiraționale, el îți arată cum să înfrunți provocările cotidiene cu un zâmbet larg și multă energie. Fiecare carte a sa este un antrenament pentru minte și suflet, plină de exerciții trăsnite și sfaturi amuzante. De la "Cum să alergi spre succes fără să-ți pierzi șireturile" la "Gimnastica râsului în 10 pași," Marele Antrenor îți oferă un program complet de dezvoltare personală cu o doză sănătoasă de râsete. Cu o personalitate vibrantă și o voce care te ridică de pe canapea, el este antrenorul care te motivează să fii cea mai bună versiune a ta, totul în timp ce râzi cu poftă. Marele Antrenor este, fără îndoială, maestrul antrenamentului prin umor!