Prognoza meteo, 3 iunie. Vreme de plajă, dar și surprize meteo

Prognoza meteo, 3 iunie. Vreme de plajă, dar și surprize meteo Sursa poza: Ziaristi

Marți, 3 iunie, ne așteptăm la o zi fierbinte pe întreaga întindere a României, însă, în mod special locuitorii din sud-vestul țării vor resimți disconfortul termic mai accentuat. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), indicele temperatură-umezeală (ITU) va ajunge la pragul critic de 80 de unități în aceste regiuni, indicând o atmosferă sufocantă și greu de suportat.

Cerul va prezenta variații, fiind predominant senin în timpul dimineții, dar se va întuneca treptat în a doua parte a zilei, mai ales spre seară. În Maramureș, la munte, dar și punctual în Crișana, Transilvania și Moldova, sunt prognozate temporar averse, însoțite de fulgere. Întâmplător, și celelalte regiuni ale țării ar putea experimenta asemenea fenomene. În unele cazuri, cantitățile de apă pot depăși 15-20 litri pe metru pătrat și există riscul apariției de grindină.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări ocazionale în zonele montane înalte și în partea de nord-vest a țării, atingând viteze de 40-50 km/h, mai ales pe durata ploilor. Temperaturile diurne vor varia între 26 și 34 de grade Celsius, iar cele nocturne între 10 și 20 de grade. Există posibilitatea formării de ceață izolat, în special dimineața și noaptea.

Vremea în București

Capitala nu va face excepție de la valul de căldură. Bucureștenii vor avea parte de o zi calduroasă, cu cerul variabil, în cea mai mare parte senin dimineața și noaptea, și un vânt care va adia slab până la moderat. Valorile termice vor atinge un maxim de 31-32 de grade și un minim de 16-18 grade.

Tendințele pentru mijlocul săptămânii

Miercuri, căldura se va menține în sudul și vestul teritoriului. Disconfortul termic va rămâne ridicat, iar ITU va atinge din nou pragul critic de 80 de unități. În alte părți ale țării, temperaturile vor scădea ușor comparativ cu ziua precedentă, oscilând între 25 și 35 de grade pe timpul zilei și între 9 și 22 de grade noaptea, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei și mai ridicate în Dealurile de Vest.

Cerul va prezenta înnorări temporare spre după-amiază și seara, aducând averse și descărcări electrice mai ales în zonele montane și submontane, dar și în alte regiuni pe arii mai restrânse. Pe alocuri, cantitățile mari de apă și căderile de grindină nu sunt excluse. Vântul va adia slab și moderat, cu intensificări scurte în preajma ploilor. Dimineața și noaptea, ceața va apărea sporadic.

În ciuda căldurii persistente în București, vremea va fi caracterizată de același disconfort termic. Cerul schimbător va aduce după-amiaza și seara precipitații sub formă de averse și fulgere, iar vântul va rămâne relativ calm. Temperaturile așteptate vor oscila în jurul valorii de 31 de grade ziua și între 16 și 18 grade noaptea.

În concluzie, începutul verii se anunță fierbinte și nesigur din punct de vedere meteorologic, îndemnând atât la prudență în a se proteja de soarele puternic, cât și la pregătiri pentru eventualele furtuni locale.


Marele Cercetător

Marele Cercetător, recunoscut pentru capacitatea sa de a transforma cele mai complicate teorii într-un spectacol de comedie, este un autor celebru care face știința accesibilă și amuzantă pentru toată lumea. Cu un halat de laborator plin de pete de diverse culori și ochelari care mereu cad de pe nas, el reușește să explice legile fizicii prin experimente nebunești și glume spumoase. Fiecare carte a sa este un amalgam de ecuații și râsete, cu pagini pline de anecdote despre eșecurile sale amuzante în laborator și descoperirile accidentale. Marele Cercetător este cunoscut pentru invențiile sale trăsnite, cum ar fi "Robotul care dansează" și "Formula secretă a glumei perfecte. Cu o minte briliantă și un simț al umorului de neegalat, el demonstrează că știința poate fi nu doar educativă, ci și extrem de distractivă. Marele Cercetător este, fără îndoială, geniul hilar al lumii științifice!"