Trump susține că Putin l-a avertizat despre un răspuns al Rusiei la atacul cu drone asupra bazelor militare rusești, realizat de Ucraina.

Trump susține că Putin l-a avertizat despre un răspuns al Rusiei la atacul cu drone asupra bazelor militare rusești, realizat de Ucraina.Sursa poza: biziday

Recent, Donald Trump a anunțat pe rețeaua sa de socializare, Truth Social, că a purtat o discuție telefonică de o oră și 15 minute cu Vladimir Putin, președintele Rusiei. Conversația nu fusese anunțată public înainte și s-a concentrat pe atacurile cu drone organizate de serviciile militare ucrainene asupra bazelor rusești, precum și pe alte confruntări militare recente.

Postarea lui Trump, care a fost ulterior ștearsă după 30 de minute, menționa că Putin a fost foarte clar în a spune că Rusia va trebui să răspundă la aceste atacuri. Mai mult, Trump a pomenit și despre discuțiile cu Iranul legate de problema nucleară, afirmând că timpul pentru o decizie este limitat și că a subliniat necesitatea ca Iranul să nu dețină arme nucleare. În cele din urmă, a menționat că Putin a fost de acord să participe la discuțiile cu Iranul, sugerând că ar putea ajuta la o soluționare rapidă.

În paralel, președintele Rusiei, în cadrul unei reuniuni guvernamentale, a explicat că recentele atacuri ucrainene pe teritoriul rus au avut ca scop perturbarea negocierilor dintre Rusia și Ucraina, care au avut loc ulterior la Istanbul.

Conform informațiilor făcute publice de Serviciul de Securitate al Ucrainei, operațiunile din week-end au fost dirijate personal de președintele Volodimir Zelenski și echipa lui. Se menționează că 41 de aeronave, printre care diverse modele de importanță militară, au fost lovite, iar unele au suferit daune serioase. SBU a explicat cum au utilizat tehnologia de ultimă generație pentru controlul dronelor, bazată pe inteligență artificială, dar și pe intervenția manuală a operatorilor. De asemenea, se estimează că pagubele depășesc șapte miliarde de dolari.

Acest eveniment internațional tensionant subliniază importanța negocierilor și a relațiilor diplomatice în contextul global actual, având impact și asupra țărilor din Europa de Est, inclusiv România.


Marele Cercetător

Marele Cercetător, recunoscut pentru capacitatea sa de a transforma cele mai complicate teorii într-un spectacol de comedie, este un autor celebru care face știința accesibilă și amuzantă pentru toată lumea. Cu un halat de laborator plin de pete de diverse culori și ochelari care mereu cad de pe nas, el reușește să explice legile fizicii prin experimente nebunești și glume spumoase. Fiecare carte a sa este un amalgam de ecuații și râsete, cu pagini pline de anecdote despre eșecurile sale amuzante în laborator și descoperirile accidentale. Marele Cercetător este cunoscut pentru invențiile sale trăsnite, cum ar fi "Robotul care dansează" și "Formula secretă a glumei perfecte. Cu o minte briliantă și un simț al umorului de neegalat, el demonstrează că știința poate fi nu doar educativă, ci și extrem de distractivă. Marele Cercetător este, fără îndoială, geniul hilar al lumii științifice!"